יום שבת, 4 בפברואר 2012

יש לנו מספיק מגדלים - רוצים עוד גני ילדים

על פניו זו עוד החלטה תיכנונית אחת מיני רבות שהתקבלה בוועדה המקומית לתכנון ובנייה של רמת השרון – במקום המרכזייה של בזק ברח' דבורה הנביאה, המבנה הלבן המוזר שם מול גינת "אחי דקר", יבנה מגדל בין 10 קומות, שיכלול 41 יחידות דיור. בפועל, זו החלטה שמדגימה את הפערים הגדולים באג'נדה החינוכית שלי ושל איציק, במחויבות שלנו מקבלי ההחלטות לעזור לזוגות הצעירים בני המעמד הבינוני בעיר ובתפיסת השיתוף של תושבי רמת השרון בנעשה בעירם.

מאז תחילת הקדנציה אני מנסה להסיט את מרכז ההשקעה ותשומת הלב של העירייה לחינוך היסודי והקדם היסודי. מי שעוקב אחר עשייתי, יודע שאני קורא להשקעה מאסיבית של תקציבים בבתי הספר היסודיים ובגני הילדים, על מנת להקנות לילדים שלנו בסיס חינוכי איתן ומשמעותי. הדרך לאותו חינוך יסודי אחר ואיכותי, עוברת, בין השאר, דרך גני ילדים צפופים פחות.

ומה זה קשור למגדל המתוכנן בדבורה הנביאה? פשוט מאוד – השטח של בזק הוא השטח הציבורי הפנוי האחרון ברובע הדר. המשמעות של בניית המגדל היא שאי אפשר יהיה לפתוח עוד אף גן חדש במרכז העיר, וכשחוק חינוך חינם מגיל 3 נכנס תכף לתוקף ולאור הצפי לתוספת עשרות רבות של יחידות דיור ברובע (תמ"א 38 ודומיה ומיצוי זכויות הבנייה בשטחים הפרטיים האחרונים) צפויה מערכת הגנים בעיר, העמוסה כבר היום, להפוך לצפופה עוד יותר – לצפופה יותר מדי !!!

במסגרת גל המחאה החברתית בקיץ, אחד הנושאים המרכזיים עליו התרעמו הצעירים היו העלויות האדירות של גני הילדים. לשלוח היום ילד לגן פרטי הוא סיפור שמגיע אפילו לסכומים של 3,000 ש"ח פר חודש ויותר. במגרש בדבורה הנביאה ניתן לבנות בשקט שלוש כיתות פעוטון לילדים עד גיל 3 ושתי כיתות גן לגילאי 3-5. בגנים ובפעוטונים אלה, אותם יש להפעיל באמצעות רשת מגוונים או ויצ"ו, העלות תגיע לכל היותר ל- 2,000 ש"ח לחודש (זאת בלי להתחשב באפשרויות הסיוע השונות). מדובר כאן בחסכון שיכול בנקל להגיע למעל ל- 10,000 ש"ח לשנה, סכום בכלל לא מבוטל לזוג צעיר.

אבל זה לא הכל – רובע הדר ידוע כרובע של בניינים בני 3 קומות. רובע שקט ונעים. רובע שסימל איך לעיר יכולה להיות נשמה של מושבה. לכן, כשבאים לנטוע באמצע הרובע בניין כה חריג ושונה, לא יכול להיות שמהלך כזה נעשה מאחורי גבם של התושבים ברובע, בלי שאף אחד מהם ידע על המגדל שצפוי לצמוח להם בחצר האחורית. העירייה הייתה צריכה לשתף את תושבי השכונה בתוכנית זו, לשמוע את דעתם בנושא, להתחשב בדעתם ולהציג בפניהם פתרונות לחששות שלהם – למשל כיצד מתכוונת העירייה להתמודד עם המחסור בחנייה הקיים כבר היום, מחסור שצפוי להחמיר לאחר בניית המגדל החדש. נכון שלא התושבים מנהלים את העיר, אך אנחנו הנבחרים הולכים ובאים והתושבים יישארו לחיות עם מעשינו לכל החיים.

אם הדברים היו תלויים בי, על מגרש זה היה נבנה קומפלקס של 5-6 כיתות גן, מחציתם פעוטונים לילדים עד גיל 3 ומחציתם גנים מגיל 3-5. מתחת להם, ייבנה חניון ציבורי של כמה עשרות מקומות חנייה לרווחת תושבי האזור, אשר יאפשר גם הורדה והעלאה של הילדים בבוקר ואחרי הצהריים, מבלי להעמיס על הרחובות הצמודים.

זה עדיין לא אבוד. בפועל זו הוועדה המחוזית אשר משנה ייעוד של קרקע והיא אשר מאפשרת חריגה כה גדולה מזכויות בנייה. התארגנות של התושבים יכולה וצריכה להוביל שהחלטה אחרת תתקבל בוועדה המחוזית, כזו שתשאיר את ייעוד הקרקע לטובת מבנה ציבור. אחר כך, אני מבטיח לדאוג שיוקמו שם גני הילדים.

ועוד הערה לסיום – המקורות שלי מספרים לי שבעבר כבר היו מי שניסו לבנות במגרש הזה בניינים למגורים. הם ביקשו לבנות שם בניין של 5 קומות פלוס מינוס. התשובה שקיבלו אותם יזמים הייתה חדה וברורה – אין לכם שום סיכוי לשנות את ייעוד המגרש ולבנות בו. מעניין מה השתנה פתאום ............

תגובה 1:

  1. כמה שאתה צודק. ממתי העירייה מתחשבת באזרחים כשמדובר בבניה בעיר? זה פשוט כל כך מוטעה שזה מגוחך. אני משאירה בינתיים את הילדה שלי בבית כי פשוט אין מצב שאממן גן ילדים עדיין. אז ככה במקום להתחיל לקבל חינוך, היא צופה בקופיקו פרקים מלאים דרך המחשב.

    השבמחק